top of page

Waarom diëtist?

Al vroeg kwam ik in contact met verscheidene medische aandoeningen in mijn omgeving en bij mezelf. Op dit moment kan ik hierop terugblikken als intense, maar ook heel leerrijke momenten. Door het in contact komen met die aandoeningen, leerde ik veel bij over de werking van onze organen, en bovendien mocht ik ondervinden welke impact voeding kan hebben op het menselijk lichaam, ziekten en klachten. Hieruit groeide mijn interesse in voeding.

Toch had ik snel door dat voeding maar een deeltje is van een heleboel factoren die impact hebben op de algemene gezondheid. Het bleek belangrijk om te kijken naar de gehele patiënt en niet alleen het deeltje over voeding en eetgewoonten. Het COMPLETE beeld. 

Vanuit die mindset wil ik ook vertrekken bij elk van mijn patiënten. Ik wil het complete beeld te zien krijgen van hen en al deze factoren als werk, slaap, stress etc. meenemen. Op die manier kan ik samen met hen werken naar de gewenste en COMPLETE verandering, ongeacht of die verandering nu gaat over een betere relatie met voeding, zichzelf energieker voelen, een bepaalde klacht verzachten of in de spiegel kijken en je goed voelen. Ik wil je hier graag bij helpen en er samen met jou COMPL-EET voor gaan. 

 

Afbeelding van diëtist

Opleiding en vervolgopleidingen

2020 - 2023

Voedings- en Dieetkunde aan UC Leuven-Limburg

2024

Afgestudeerd met onderscheiding

Keuzetraject: Health Innovation 

Afstudeerwerk: 'Impact of food additives on inflammatory and metabolic markers in healthy adults - subanalysis of the FOAM-study'

Onderscheidingen

Voeding van de zuigeling en de adolescent

Opleiding tot kinderdiëtist aan de UCLL en de Thomas More Hogeschool.

Verkozen tot 'Meest verdienstelijke student Voedings- en Dieetkunde 2023 aan de UCLL' door de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.

Oktober 2023

Oktober 2023

Winnaar van 'Dietetic Research Award voor Beste Onderzoeksproject via Posterpresentatie' op het Europees congres voor diëtisten (EFAD) in Boedapest, Hongarije.  

Lidmaatschap

Lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD)

Aangesloten bij het RIZIV

Werkende volgens de visie van Eetexpert - aangesloten bij de 'Conventie Eetstoornissen'

Lid van de netwerk- en supervisiegroep ARFID en ASS bij Eetexpert

bottom of page